Gulasz z polędwiczek wieprzowych :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • polędwica wieprzowa

    2
  • pieczarki

    4
  • cebula biała

    1/2
  • margaryna do smażenia

    3 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • kostka mięsna

    2
  • mąka

    3-4 łyżki
  • woda

  • sól do smaku

  • pietruszka zielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ja robię tak:

W rondlu rozpuszczam margarynę, w miedzyczasie myje poledwiczki (osuszam ręcznikiem)
Kroje je na grubość ok. 1 cm. Potem delikatnie je rozgniatam dłonią i wrzucam na rozgrzany tłuszcz. Posypuje papryką , czosnkiem i delikatnie pieprzem i solą.
Smażę na złoty kolor od czasu do czasu mieszając. Następnie kroję cebulke w kosteczke i jak juz miesko jest lekko brązowe dorzucam cebulke do całosci . Wszystko to razem smaże do zeszklenia sie cebuli.Potem zalewam mieso gorącą wodą ponad stan mięsa ok.3 cm.Wrzucam kostki miesne i pokrojone w paski pieczarki.
Wszystko gotuje ok 15 minut.
Nastepnie robię zaklepkę z wody i maki (energicznie mieszając,żeby nie było grudek)
Powoli wlewam zawiesine do rondla ,ciągle mieszając,gotuje ok 2 minutek i gotowe :)

Podajemy z czym kto lubi.

Ja podałam z ryżem i ogóreczkiem.

SMACZNEGO :=)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Henryka2 29.01.2013 00:14
gusia1000 nudzisz tym samym tekstem we wszystkich komentarzach
gusia1000 03.11.2012 17:48
Rarytas dla mięsożerców.
Ewa104 09.11.2011 20:38
Pychota!
ewaa 10.07.2011 15:19
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat