Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
polędwica wieprzowa
2 -
pieczarki
4 -
cebula biała
1/2 -
margaryna do smażenia
3 łyżki -
Papryka słodka mielona Prymat
1 łyżeczka -
Czosnek suszony Prymat
1 łyżeczka -
kostka mięsna
2 -
mąka
3-4 łyżki -
woda
-
sól do smaku
-
pietruszka zielona
Przepis i sposób przygotowania Gulasz z polędwiczek wieprzowych :)
W rondlu rozpuszczam margarynę, w miedzyczasie myje poledwiczki (osuszam ręcznikiem)
Kroje je na grubość ok. 1 cm. Potem delikatnie je rozgniatam dłonią i wrzucam na rozgrzany tłuszcz. Posypuje papryką , czosnkiem i delikatnie pieprzem i solą.
Smażę na złoty kolor od czasu do czasu mieszając. Następnie kroję cebulke w kosteczke i jak juz miesko jest lekko brązowe dorzucam cebulke do całosci . Wszystko to razem smaże do zeszklenia sie cebuli.Potem zalewam mieso gorącą wodą ponad stan mięsa ok.3 cm.Wrzucam kostki miesne i pokrojone w paski pieczarki.
Wszystko gotuje ok 15 minut.
Nastepnie robię zaklepkę z wody i maki (energicznie mieszając,żeby nie było grudek)
Powoli wlewam zawiesine do rondla ,ciągle mieszając,gotuje ok 2 minutek i gotowe :)
Podajemy z czym kto lubi.
Ja podałam z ryżem i ogóreczkiem.
SMACZNEGO :=)
Komentarze (4)