Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z podrobów

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podroby 0,5 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2
zielie angielskie 3
kostka rosołowa 1/2
sól do smaku
śmietana 30% 1/2 szklanki
majeranek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z podrobów

Podroby (żołądki i serduszka) czyścimy i myjemy. Wkładamy do garnka dolewamy wody i solimy. Dodajemy kostkę rosołową ,liście laurowe,ziele i majeranek. Gotujemy do ich miękkości. Następnie zalewamy śmietaną, mieszamy chwilkę na wolnym ogniu i gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magda24 05.12.2012 16:34
dobre
babajaga1969 05.12.2012 02:27
lubię podroby drobiowe :))
IwonaKa 03.12.2012 20:57
bardzo lubię taki gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak