Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z podrobów

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 30 dkg
cynaderki wieprzowe 20 dkg
boczek wędzony 10 dkg
cebula 1 szt
bulion 1 szkl
majeranek 1 łyzka
pieprz do smaku
sól do smaku
olej do smażenia
mąka 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z podrobów

Cynaderki oczyszczamy o obgotowujemy, kroimy w paski. Wymoczoną wątrobę kroimy w grubą kostkę. Obsmażamy to wszystko na oleju wraz z pokrojoną cebulą na rumiano, podlewamy bulionem i dusimy pod przykryciem do miękkosci. Na końcu doprawiamy i zaciągamy sos łyżką maki rozmieszaną z zimną wodą. najlepiej smakuje z kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 13.07.2013 07:42
lubię gulasz z podrobów
misia53 24.01.2013 21:12
och , jak ja lubię podroby!
WiktoriaGotuje 21.08.2012 13:14
ciekawy przepis
pacpaw 08.02.2012 19:05
niedawno robiłem z cynaderkami króliczymi
Katarzyna/kate1980 07.02.2012 22:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak