gulasz z piersi kurczaka z pieczarkami...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2 podwójne
  • oliwa

    6 łyżek
  • cebula

    1 sztuka
  • pieczarki

    30
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • woda

    4 szklanki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • śmietana gęsta

    2 łyżki
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • koperek

    1/2 pęczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

piersi kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i na gorącym oleju podsmażyć co jakiś czas mieszając

dodać pokrojoną cebulę i pokrojone pieczarki, podsmażać wszystko z 5 minut na większym ogniu mieszając

wlać wodę, dodać kostkę rosołową, pieprz i gotować na średnim ogniu do miekkości mięsa

śmietanę słodką gęstą 18% wymieszać z mąką i ciut wodą i zagęścić sos mieszając, wsypać koperek i do smaku ewentualnie soli

smaczny gulasz na obiad można podać z czym się lubi...........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 31.10.2014 16:37
takie jedzonko to lubię
IwonaDD 31.10.2014 11:57
pyszny obiad
VioletoweKucharzenie 31.10.2014 07:53
pyszny obiad, uwielbiam takie gulasze!
Ania321 30.10.2014 21:03
smaczny obiad :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat