Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z piersi kurczaka

5.0
(286)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 sztuka
olej do smażenia
pierś z kurczaka podwójna 1 sztuka
mąka pszenna 2 czubate łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 czubata łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżki
kostka mięsna 1 sztuka
woda 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z piersi kurczaka

Kroki postępowania

1
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Krok 1 - Gulasz z piersi kurczaka foto
2
Mięso pokroić w kostkę.
Krok 2 - Gulasz z piersi kurczaka foto
3
Do mięsa dodać mąkę, dokładnie wymieszać, żeby mąka pokryła każdy kawałek mięsa.
Krok 3 - Gulasz z piersi kurczaka foto
4
Mięso dodać do cebuli, dodać też mieloną paprykę, czosnek granulowany i trochę soli ziołowej.
Krok 4 - Gulasz z piersi kurczaka foto
5
Smażyć, co chwilę mieszając, aż mięso mocno się zrumieni.
Krok 5 - Gulasz z piersi kurczaka foto
6
Do mięsa wlać wodę, dodać kostkę mięsną. Gotować bez przykrycia ok. 10 minut, co chwilę mieszając. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli ziołowej.
Krok 6 - Gulasz z piersi kurczaka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wwwiolka 09.07.2016 22:51
Bardzo fajne danie.
IZABELA29 08.07.2016 19:06
Bardzo dobry zapewne
Ola1young 08.07.2016 14:01
lubie takie dania
Alex_M 08.07.2016 11:52
dobry obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak