Gulasz z piersi kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 sztuka
  • olej do smażenia

  • pierś z kurczaka podwójna

    1 sztuka
  • mąka pszenna

    2 czubate łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 czubata łyżka
  • Sól ziołowa jodowana Prymat

    do smaku
  • Czosnek suszony Prymat

    1/2 łyżki
  • kostka mięsna

    1 sztuka
  • woda

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z piersi kurczaka foto
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju.
Krok 2 - Gulasz z piersi kurczaka foto
Mięso pokroić w kostkę.
Krok 3 - Gulasz z piersi kurczaka foto
Do mięsa dodać mąkę, dokładnie wymieszać, żeby mąka pokryła każdy kawałek mięsa.
Krok 4 - Gulasz z piersi kurczaka foto
Mięso dodać do cebuli, dodać też mieloną paprykę, czosnek granulowany i trochę soli ziołowej.
Krok 5 - Gulasz z piersi kurczaka foto
Smażyć, co chwilę mieszając, aż mięso mocno się zrumieni.
Krok 6 - Gulasz z piersi kurczaka foto
Do mięsa wlać wodę, dodać kostkę mięsną. Gotować bez przykrycia ok. 10 minut, co chwilę mieszając. W razie potrzeby doprawić do smaku jeszcze odrobiną soli ziołowej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wwwiolka 09.07.2016 22:51
Bardzo fajne danie.
IZABELA29 08.07.2016 19:06
Bardzo dobry zapewne
Ola1young 08.07.2016 14:01
lubie takie dania
Alex_M 08.07.2016 11:52
dobry obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat