Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z piersi kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
marchew 1 szt
papryka zielona 1 szt
pieczarki 10 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
olej 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 ziarenka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z piersi kurczaka

Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka. Na rozgrzanym oleju podsmażamy pierś kurczaka. Dodajemy marchewkę i pieczarki pokrojone w plasterki, paprykę i cebulę pokrojone w drobną kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę – podsmażamy.

Następnie zalewamy ok, 1 szkl. wody , dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, paprykę słodką, przyprawę do gulaszu – dusimy ok 40 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy, dusimy ok 15 minut.

Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jowant 24.04.2014 18:06
musi być wyśmienity :)
adelajda 24.04.2014 17:32
dobry i szybki obiadek :)
krystyna330 24.04.2014 15:34
pychotka mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak