Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarkami i papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa 0,5 kg
cebula biała 1 duża szt
papryka czerwona 0,5 szt.
pieczarki 10 szt
sól i pieprz
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 3-4 szt.
olej do smażenia
śmietana 2 łyżki
mąka 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarkami i papryką

Kroki postępowania

1
Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy na oleju.
Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli - smażymy aż zmieni kolor
Krok 1 - Gulasz z pieczarkami i papryką foto
2
Pieczarki i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa, chwilę dusimy.
Całość podlewamy wodą, dodajemy listek, ziele , sól i pieprz - gotujemy aż mięso będzie miękkie
Krok 2 - Gulasz z pieczarkami i papryką foto
3
Mąkę mieszamy z zimną wodą i dodajemy do sosu. Śmietanę mieszamy z sosem i wlewamy do garnka. Doprawiamy wg. uznania. Gotujemy cały czas mieszając. Kieidy sos się zagotuje odstawiamy z gazu
Krok 3 - Gulasz z pieczarkami i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iskierka.ag 08.04.2015 17:50
Konkretne danie, przy świetnym połączeniu.
Michał2 08.04.2015 17:46
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak