gulasz z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso na gulasz

    0,5 kg
  • cebula

    1
  • czosnek

    2 ząbki
  • pieczarki

    0,3 kg
  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

  • Kminek mielony Prymat

  • sól

  • pieprz

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • majeranek

  • kostka mięsna

  • śmietana 12%

  • mąka

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę z czosnkiem podsmażamy na patelni, dodajemy drobno pokrojone mięso. Kiedy mięso się zarumieni podlewamy je bulionem. Gotujemy na małym ogniu przez około 30 min. Na osobnej patelni podsmażamy pieczarki i dorzucamy je do gulaszu. Przyprawiamy wg uznania. Kiedy mięso jest już miękkie zagęszczamy gulasz mąka wymieszaną ze śmietaną. Gulasz najlepiej smakuje z kaszą lub kluskami śląskimi :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Czarnula87 20.02.2014 18:26
smakowity obiadek
idealme 20.02.2014 15:32
dobre danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat