Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ Z PAPRYKĄ I SELEREM NACIOWYM

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 gram
bulion wołowy 3 kostki
smietana 18% 100 ml
papryka czerwona 2 sztuki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
cebula 4 sztuki
seler naciowy 1/2 kg
czosnek 5 ząbki
sól 1 łyżeczka
woda 1 litr
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ Z PAPRYKĄ I SELEREM NACIOWYM

Na oleju zeszklić cebulę i czosnek. Podsmażyć z pokrojonym w kostkę mięsem. Następnie dodać pokrojoną paprykę i seler naciowy, zalać rozrobionym w wodzie bulionem, przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką i dusić na wolnym ogniu przez 90 minut. Pod koniec dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 10.03.2014 21:34
Ciekawy pomysł.
Róża1 12.11.2013 18:39
bardzo fajny pomysł:-)
IZABELA29 07.11.2013 08:30
musi być smaczny
ben-ka 22.08.2013 09:19
mnie też by bardzo smakował.
Katarzyna59 12.05.2013 15:38
bardzo smaczne
Krystyna32 21.03.2013 16:38
super gulasz
IKrakowianka 17.11.2012 12:11
ciekawy pomysł
kate.500 09.09.2012 21:54
pycha
Wacław 16.08.2012 09:26
coś dla mnie, pycha
Łukasz15 01.07.2012 18:11
pycha
Anna152 15.06.2012 07:35
na pewno pyszny
Katarzyna59 12.05.2012 15:06
super
anula250 12.02.2012 12:59
Bardzo fajny pomysł :)
Ewelina38 07.02.2012 13:44
pyszne jedzonko
RenataZ-et 04.02.2012 16:53
coś dla mnie
mela251
mela251 20.01.2012 08:02
na pewno pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak