GULASZ Z PAPRYKĄ I SELEREM NACIOWYM

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    500 gram
  • bulion wołowy

    3 kostki
  • smietana 18%

    100 ml
  • papryka czerwona

    2 sztuki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • cebula

    4 sztuki
  • seler naciowy

    1/2 kg
  • czosnek

    5 ząbki
  • sól

    1 łyżeczka
  • woda

    1 litr
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na oleju zeszklić cebulę i czosnek. Podsmażyć z pokrojonym w kostkę mięsem. Następnie dodać pokrojoną paprykę i seler naciowy, zalać rozrobionym w wodzie bulionem, przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką i dusić na wolnym ogniu przez 90 minut. Pod koniec dodać śmietanę i dokładnie wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 10.03.2014 21:34
Ciekawy pomysł.
Róża1 12.11.2013 18:39
bardzo fajny pomysł:-)
IZABELA29 07.11.2013 08:30
musi być smaczny
ben-ka 22.08.2013 09:19
mnie też by bardzo smakował.
Katarzyna59 12.05.2013 15:38
bardzo smaczne
Krystyna32 21.03.2013 16:38
super gulasz
IKrakowianka 17.11.2012 12:11
ciekawy pomysł
kate.500 09.09.2012 21:54
pycha
Wacław 16.08.2012 09:26
coś dla mnie, pycha
Łukasz15 01.07.2012 18:11
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat