Gulasz z papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • papryka czerwona

    1
  • cebula

    1
  • marchewka

    1
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • bulion

    2 szkl
  • masło

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • mleko

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Karkówkę kroimy na mniejsze kawałeczki i smażymy na oleju. Cebulę drobno kroimy i dodajemy do mięsa. Wszystko dusimy.
2. Kiedy mięso zacznie robić sie lekko miękkie wlewamy bulion, dodajemy marchewkę (kroimy w plastry) i paprykę (kroimy w plaski). Wszystko razem dusimy.
3. Masło wrzucamy na patelnie, dodajemy mąkę i dolewamy mleka (konsystencja ma przypominać sos). Kiedy mięso będzie już dostatecznie miękkie dolewamy to do sosu i doprawiamy do smaku papryką słodką a takze sola i pieprzem.
Podajemy z ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 07.12.2011 18:52
papryka bardzo wzbogaca smak gulaszu
Henryka2 15.03.2011 18:08
Apetyczne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat