Gulasz z papryką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z łopatki

    500 g
  • cebula

    1 szt
  • olej

  • sól

  • pieprz

  • papryka czerwona

    1 szt
  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i pokroić na kwadraty, obtoczyć w mące. Cebulę pokroić i dosmażyć na oleju, odłożyć na bok. Na patelni na oleju przysmażyć mięso . Połączyć z cebulą, dodać pokrojoną paprykę , dodać przyprawy. Zalać wodą i dusić ok 25 min..Jeśli będzie zbyt rzadki ,dodać trochę mąki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aleksa123 24.11.2011 19:52
fajne
Iwona43 18.11.2011 14:28
prosty przepis
Małgorzata106 11.09.2011 20:20
super
Motorek 12.03.2011 14:52
pycha
Emilia22 22.02.2011 14:43
wygląda nieźle:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat