Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 500 gram
kiełbasa śląska 2 laski
papryka czerwona 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
papryczka chili 1 sztuka
cebula 2 sztuki
pomidory krojone z puszki 1 puszka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat kilka sztuk
Majeranek suszony Prymat pół łyżeczki
Liść lubczyku suszony Prymat pół łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat pół łyżeczki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z papryką

Kroki postępowania

1
Łopatkę myję, osuszam i kroję w grubszą kostkę. Mięso obsmażam ze wszystkich stron. Cebulę obieram, kroję w kostkę i dodaję do łopatki. Chwilę przesmażam.
Krok 1 - Gulasz z papryką  foto
2
Podsmażone mięso podlewam wodą. Dodaję ziele angielskie, liście laurowe i pieprz ziarnisty. Gotuję około pół godziny.
Krok 2 - Gulasz z papryką  foto
3
Papryki myję, osuszam, usuwam gniazda nasienne i kroję w paseczki.Papryczkę chili kroję na pół usuwam nasiona, kroję w półplasterki.
Krok 3 - Gulasz z papryką  foto
4
Do mięsa dodaję kiełbasę pokrojoną w półplasterki, papryki, pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i przyprawy:majeranek,lubczyk słodką paprykę, pieprz i sól do smaku. Gulasz duszę do miękkości około pół godziny.
Krok 4 - Gulasz z papryką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 18.02.2016 14:48
moje smaki, pyszny
Marta1986 14.02.2016 19:19
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak