Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z mięsa wołowego z bakłażanem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 50 dag
bakłażan 1 szt
marchew 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
przecier pomidorowy 500 ml
natka pietruszki 1 szt
woda zimna 2 szkl
sól do smaku
czosnek 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
kasza gryczana 2 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z mięsa wołowego z bakłażanem

Mięso podsmażam na oleju z przyprawami. Do garnka wrzucam mięso. Dodaję startą marchewkę na grubych oczkach.

Na patelni podsmażam cebulę drobno posiekaną i czosnek Następnie dodaję pokrojony w kostkę bakłażan. Podlewam wodą. Duszę ok 3 min. Przekładam do garnka z mięsem i marchewką. Podlewam wodą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 09.11.2016 11:08
pysznie !:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak