Gulasz z mięsa wołowego z bakłażanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wołowe

    50 dag
  • bakłażan

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • przecier pomidorowy

    500 ml
  • natka pietruszki

    1 szt
  • woda zimna

    2 szkl
  • sól do smaku

  • czosnek

    1 łyżka
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżka
  • kasza gryczana

    2 torebka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso podsmażam na oleju z przyprawami. Do garnka wrzucam mięso. Dodaję startą marchewkę na grubych oczkach.

Na patelni podsmażam cebulę drobno posiekaną i czosnek Następnie dodaję pokrojony w kostkę bakłażan. Podlewam wodą. Duszę ok 3 min. Przekładam do garnka z mięsem i marchewką. Podlewam wodą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AZgotuj 09.11.2016 11:08
pysznie !:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat