Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z małą fasolką

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe 400 g
biała drobna fasolka 250 g
pieczarki 200 g
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
masło 2 łyżki
marchewka 2 szt
oregano
Bazylia suszona Prymat
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Gulasz świetnie smakuje posypany tartym serem.

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z małą fasolką

Fasolkę moczymy w zimnej wodzie przez całą noc. Mięso kroimy na kawałki, obsmażamy na oleju. Do rondla przekładamy mięso, podlewamy delikatnie wodą, dusimy na bardzo małym ogniu. Na patelni roztapiamy masło, podsmażamy posiekaną cebulę, po chwili dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki oraz marchewkę. Smażymy kilka minut i całość przekładamy do mięsa. Wrzucamy fasolkę. Dusimy. Następnie kroimy paprykę, dodajemy do rondla. Dusimy do miękkości.Teraz czas na przyprawy: bazylię, oregano, sól, pieprz. Można także dodać łyżeczkę przecieru pomidorowego. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 23.01.2015 19:50
pyszne i sycące danie
BernadettaP 17.11.2014 11:09
Bardzo fajny gulasz, choć ja poproszę z dodatkiem świeżych, albo chociaż krojonych pomidorów.
Edith85 17.11.2014 11:08
Konkretny jesienny gulasz
Ewelina1991 17.11.2014 08:52
pyszny gulasz
engie23 17.11.2014 08:51
pyszności :)
gosia56 17.11.2014 08:44
na pewno pyszne jedzonko;)
kusza23 17.11.2014 08:28
Uważam za ciekawy pomysł
Futka 16.11.2014 22:10
Wspaniały i niezwykle smaczny gulasz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak