Gulasz z łopatki z warzywami

Gulasz z łopatki z warzywami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łopatka bez kości

    400 g
  • papryka czerwona

    1 duża
  • marchew

    1 duża
  • pieczarki

    250 g
  • cebula

    1 duża
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • kurkuma mielona

    1 szczypta
  • słodka papryka Prymat

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

  • czosnek granulowany

  • liść laurowy

    2 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • pieprz czarny ziarnisty

    5s szt
  • masło lub margaryna

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z łopatki z warzywami foto
łopatkę umyć, osuszyć i pokroić w 1 centymetrową kostkę
Krok 2 - Gulasz z łopatki z warzywami foto
Garnek o grubym dnie postawić na ogniu i na "sucho" bez tłuszczu podsmażać mięso, aż zrobi się lekko brązowe
Krok 3 - Gulasz z łopatki z warzywami foto
Paprykę pozbawić gniazda nasiennego i pokroić w kostkę o boku ok. 1 cm, pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. A marchewkę obrać i pokroić w plasterki.
Krok 4 - Gulasz z łopatki z warzywami foto
Do mięsa dodać tłuszcz i warzywa, oprószyć solą i podsmażać aż warzywa puszczą sok. Kiedy warzywa "złapią" kolor podlać 1 szklanką wody i dodać przyprawy. Dusić pod przykryciem przez 30 minut od czasu do czasu mieszając. Na koniec doprawić koncentratem pomidorowym. Serwować z ryżem kaszą lub makaronem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

31.10.2016 21:34
bardzo smaczny obiadek

Linka2107

31.10.2016 20:34
bardzo lubię taki gulasz :)

KORAL

31.10.2016 19:39
Apetyczny ten gulasz :)

Wacław

31.10.2016 15:56
pyszny obiad na talerzu :-)

[email protected]

31.10.2016 15:33
wygląda super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat