Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z łopatki z pieczarkami i cukinią

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 250 gram
cukinia 100 gram
pieczarki 100 gram
marchew 1 sztuka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa garam masala orientalna Prymat
bazylia świeża 1 łyżka
mąka pszenna 2 łyżki
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z łopatki z pieczarkami i cukinią

Mięso z łopatki kroimy w kostkę. Oprószamy solą, pieprzem i garam masala. Następnie przesmażamy na niewielkiej ilości oleju.
Gdy mięso będzie już dobrze wysmażone zalewamy je wodą, dodajemy startą na drobnych oczkach tarki marchewkę i dusimy pod przykryciem ok. 30-40 minut na wolnym ogniu (jeśli zajdzie taka potrzeba dolewamy w międzyczasie wodę).
Po tym czasie do mięsa dodajemy pokrojone w pół plasterki pieczarki i cukinię pokrojoną w kostkę. Ponownie dusimy, aż cukinia i pieczarki będą miękkie.
Następnie sos zagęszczamy mąką rozprowadzoną w niewielkiej ilości wody. Zagotowujemy, wsypujemy posiekaną bazylię, po czym doprawiamy do smaku wedle uznania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 17.11.2015 13:21
smaczne danie :)
Wacław 17.11.2015 09:35
pyszne jedzonko :-)
Damiano
Damiano 17.11.2015 08:41
Bardzo pożywny
Maridka19 17.11.2015 07:48
Bardzo smaczne danie na obiad :)
Łukasz15 16.11.2015 22:50
Pyszne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak