Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z łopatki wieprzowej z papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,7 kg
papryka biała 0,5 kg
cebula 2 małe
sól do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
ziele angielskie kilka kulek
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 liście
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
olej do smażenia 1 łyżka
kostka rosołowa warzywna 1 sztuka

Porada

sosu nie zagęszczam,pilnuje tylko stanu wody,warzywa lekko się rozgotują i zagęszczą sos. jak jest za rzadki odparowuję go pod koniec

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z łopatki wieprzowej z papryką

Łopatkę umyć i wysuszyć ręcznikiem papierowym.
Pokroić w kostkę mniej więcej jednakowej wielkości,doprawić solą i pieprzem świeżo mielonym.
Cebulę oraz paprykę białą pokroić w niezbyt małe kawałki.
Na oleju podsmażyć mięso, jak lekko się zrumieni dodać cebulę i paprykę.
Często mieszając chwilę razem smażyć.dodać liście laurowe i ziele angielskie oraz kostkę warzywną.całość podlać 0,5 litra wody.zagotować,zmniejszyć gaz i dusić pod przykryciem około 60 minut(do miękkości mięsa)
na koniec dodać koncentrat pomidorowy i doprawić słodką papryką.
Podawać np. z ziemniaczkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 08.09.2016 20:46
Dobre smaki
Margo1 04.10.2015 12:48
Bardzo często robię z łopatki ,ale bez papryki
Grazyna0211 17.09.2015 20:56
smaczny obiad
Wafelek2601 17.09.2015 17:09
Pyszne danie
Agnieszka-87-25 17.09.2015 14:42
lubię takie miesko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak