Gulasz z łopatki w sosie własnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso łopatka

    1,5 kg
  • sól

  • pieprz

  • tymianek

  • bazylia

  • oregano

  • Czosnek suszony Prymat

  • mąka

  • mąka ziemniaczana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pociąć w grubą kostkę (jak na zdjęciu), zalać wodą, gotować. Jak zakipi szumy zebrać łyżką cedzakową. Do tego dodać przyprawy. Dusić przez godzinę.

Do pół szklanki zimnej wody dajemy łyżkę mąki i łyżkę mąki ziemniaczanej. Wlewamy do mięsa, energicznie mieszając.

Ten przepis jest podstawowy. Do mięsa można dodać przecier pomidorowy, bądź pocięte w kostki papryczki chilli. Zależy od upodobań.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat