Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z łopatki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 75 dag
bulion wołowy 0,5 l
cebula biała 8 sztuk
ziele angielskie 3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
mąka 1,5 łyżki
masło 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z łopatki

Kroki postępowania

1
1. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w pióra. Smażymy na rozgrzanym oleju aż się zrumieni.
Krok 1 - Gulasz z łopatki foto
4
2. Cebulkę wyjmujemy z patelni, na tym samym oleju obsmażamy pokrojoną w kostkę łopatkę wieprzową. W trakcie smażenia mięso doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 2 - Gulasz z łopatki foto
5
3. Obsmażoną łopatkę zalewamy bulionem, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i słodką paprykę. Dusimy do miękkości mięsa (około 35-40 minut). Po tym czasie na patelni roztapiamy masło, wrzucamy mąkę i przygotowujemy zasmażkę. Zasmażkę dodajemy do gotującego się gulaszu energicznie mieszając. Zagotowujemy, w razie potrzeby gulasz doprawiamy jeszcze solą i pieprzem.
Krok 3 - Gulasz z łopatki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 26.03.2015 14:16
Uwielbiam!
Skotka 25.03.2015 22:24
Super obiad:)
Babeczka35 25.03.2015 19:34
Jak pysznie:)
Natalia40 25.03.2015 18:03
smaczna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak