Gulasz z kury

Gulasz z kury

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • sól i pieprz

  • papryka słodka mielona

    1/2 łyżeczki
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
  • chili pieprz cayenne

  • pomidory

    4 szt
  • ketchup pikantny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z kury foto
Mięso kroimy na kawałki doprawiamy solą , pieprzem i paprykami.
Krok 2 - Gulasz z kury foto
Tak przygotowane mięso odstawimy do lodówki.
Krok 3 - Gulasz z kury foto
Cebule obieramy siekamy i szklimy na maśle.
Krok 4 - Gulasz z kury foto
Na tym samym tłuszczu ( gdy potrzeba to dołożyć) usmażyć masło.
Krok 5 - Gulasz z kury foto
Usmażone mięso przełożyć do cebuli , dolać 2 szkl wody i dusić po przykryciem na małym ogniu.
Krok 6 - Gulasz z kury foto
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę dodajemy razem z ketchupem do gulaszu. Zagotowujemy i doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat