Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kury

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2 szt
cebula 2 szt
masło 2 łyżki
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
pomidory 4 szt
ketchup pikantny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kury

Kroki postępowania

1
Mięso kroimy na kawałki doprawiamy solą , pieprzem i paprykami.
Krok 1 - Gulasz z kury foto
2
Tak przygotowane mięso odstawimy do lodówki.
Krok 2 - Gulasz z kury foto
3
Cebule obieramy siekamy i szklimy na maśle.
Krok 3 - Gulasz z kury foto
4
Na tym samym tłuszczu ( gdy potrzeba to dołożyć) usmażyć masło.
Krok 4 - Gulasz z kury foto
5
Usmażone mięso przełożyć do cebuli , dolać 2 szkl wody i dusić po przykryciem na małym ogniu.
Krok 5 - Gulasz z kury foto
6
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę dodajemy razem z ketchupem do gulaszu. Zagotowujemy i doprawiamy do smaku.
Krok 6 - Gulasz z kury foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak