Gulasz z kury

Gulasz z kury

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    2 szt
  • cebula

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • sól i pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • pomidory

    4 szt
  • ketchup pikantny

    1 łyżka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Gulasz z kury

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z kury foto
Mięso kroimy na kawałki doprawiamy solą , pieprzem i paprykami.
Krok 2 - Gulasz z kury foto
Tak przygotowane mięso odstawimy do lodówki.
Krok 3 - Gulasz z kury foto
Cebule obieramy siekamy i szklimy na maśle.
Krok 4 - Gulasz z kury foto
Na tym samym tłuszczu ( gdy potrzeba to dołożyć) usmażyć masło.
Krok 5 - Gulasz z kury foto
Usmażone mięso przełożyć do cebuli , dolać 2 szkl wody i dusić po przykryciem na małym ogniu.
Krok 6 - Gulasz z kury foto
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę dodajemy razem z ketchupem do gulaszu. Zagotowujemy i doprawiamy do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat