Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kurkami Eli

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1.2 kg
sos sojowy 5 łyżka
olej 6 łyżka
ocet jabłkowy 2 łyżka
kurki 500 g
masło klarowane 3 łyżka
cebula 3 szt
kostka mięsna 1 szt
mąka pszenna 2 łyżka
makaron świderki tri kolor 500 g
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kurkami Eli

Kroki postępowania

1
Wieprzowinę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Mięso pokroić w kostkę.Połączyć olej,ocet jabłkowy,sos sojowy,paprykę i czosnek.Powstałą marynatę dodać do mięsa i włożyć do lodówki na 4 godziny.
Krok 1 - Gulasz z kurkami Eli foto
2
Kurki obrać,umyć i odsączyć.Cebule drobno posiekać.
Krok 2 - Gulasz z kurkami Eli foto
3
Mięso odsączyć z marynaty.Olej z marynaty zlać do rondla,rozgrzać i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.Do mięsa dodać 2/3 posiekanej cebuli,resztę marynaty,kostkę mięsną i smażyć aż cebula się zeszkli.Podlać wieprzowinę wodą i dusić.Na patelni rozgrzać klarowane masło,dodać kurki,resztę cebuli,pieprz i smażyć aż odparuje cały sok.Usmażone kurki dodać do mięsa pod koniec duszenia.
Krok 3 - Gulasz z kurkami Eli foto
4
Mąkę wymieszać z wodą,wlać do gulaszu i zagotować.Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.Gulasz podawać z makaronem.Smacznego!
Krok 4 - Gulasz z kurkami Eli foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.01.2017 14:09
Bardzo dobry na obiad.
Amellia 24.10.2012 09:56
mniam!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak