Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt
cebula 1-2 szt
masło 1 łyżka
pieczarki 300 g
sól wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania
cząber wg uznania
majeranek wg uznania
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 3-4 łyżki
mąka pszenna 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kurczaka

Kroki postępowania

1
Filety umyć, osuszyc i pokroić w kostkę. Obtoczyc dokładnie w przyprawie do kurczaka, dodać cząber, majeranek, sól i pieprz i odstawić na godzinę.
Krok 1 - Gulasz z kurczaka foto
2
Cebulę obrać, pokroić w plastry. Wrzucic na rozgrzane masło i poddusić.
Krok 2 - Gulasz z kurczaka foto
3
Kawałki kurczaka obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu (olej lub oliwa).
Krok 3 - Gulasz z kurczaka foto
4
Mięso przełożyć do rondla z cebulą, podlać wodą i duścić pod przykryciem.
Krok 4 - Gulasz z kurczaka foto
5
W miedzyczasie obrać i pokroić pieczarki a następnie lekko podsmażyć na patelni.
Krok 5 - Gulasz z kurczaka foto
6
Podsmażone pieczarki dodać do kurczaka i dusić razem około 30 minut.
Krok 6 - Gulasz z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 27.08.2014 10:50
pyszny obiad do zjedzenia będzie
kasiaw 27.08.2014 08:24
bardzo smaczne polecam
RenataZ-et 26.08.2014 23:25
świetna propozycja obiadowa
irenka 26.08.2014 22:19
pyszny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak