Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kurczaka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna
papryka czerwona 1 sztuka
cebula 1 sztuka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
sok z cytryny 3 łyżki
kminek 1/2 łyżeczki
bulion drobiowy 2 szklanki
mąka
imbir starty 1/2 łyżeczki
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kurczaka

Pierś z kurczaka należy pokroić w kostkę. Obsypujemy je solą, pieprzem i kminkiem. Smażymy na złoto i przekładamy do garnka. Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki.
Podsmażamy na patelni z odrobiną oleju i doprawiamy ją solą do smaku. Usmażoną przekładamy do mięsa. Paprykę kroimy w paski i również podsmażamy. Przekładamy do reszty składników.
Przyprawy papryki w proszku i imbir podsmażamy na łyżce masła. Wlewamy do nich bulion i mieszamy. Całą zawartość patelni przelewamy do mięsa z cebulą i papryką. Dodajemy cytrynę. Całość doprowadzamy do zagotowania. Zmniejszamy gaz i dusimy około 20 minut. Gulasz zaprawiamy mąką, aby był gęstszy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 08.04.2014 00:20
Jedzenie dla mięsożerców.
usmiech 07.07.2013 22:20
ciekawy pomysł, muszę spróbować
Paolcia 07.07.2013 20:01
mniammm... tooo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak