Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 paczki
pierś z kurczaka 1 podwójna
cebula ½ cebuli
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
woda 400 ml
mąka 2 łyżki
śmietana 30% 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kurczaka

Ryż gotujemy z dodatkiem kucharka.

Pierś lub udka myjemy, osuszamy i kroimy. Doprawiamy. Smażymy na patelni.

Cebulę siekamy i podsmażamy na maśle. Do zeszklonej cebuli dodajemy sól i pieprz. Następnie do 400 ml wody dodajemy 2 łyżki mąki i 1½ łyżeczki kucharka. Wlać do cebuli. Gdy zacznie gęstnieć dodać śmietanę i wymieszać.
Gotowego kurczaka dodać do sosu, wymieszać, polać nim ryż.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak