Gulasz z kluskami kładzionymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gulasz

  • pierś z kurczaka

    1 szt
  • marchewka

    2 szt
  • groszek zielony

    1 szkl
  • SOS MYŚLIWSKI

    1 op
  • olej

    5 łyżek
  • pieprz

    do smaku
  • mąka

    2 szkl
  • mąka kukurydziana

    4 łyżki
  • jajko

    2 szt
  • mleko

    1 szkl
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso pokrój w kostkę, oprósz pieprzem. Marchew obierz, pokrój. Na oleju podsmaż marchew, dodaj mięso i smaż 5 min. Dodaj groszek, podlej 1/4 szkl wody i duś, mieszając ok. 3 min. Sos myśliwski wymieszaj w 300 ml wody i zalej nim mięso z warzywami. Duś, mieszając ok 6 min.
2. Z mąki, mleka, jajek i szczypty soli przygotuj ciasto. Kładź łyżką na osoloną wodę. Gotuj ok minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Wyjmij na talerze i podawaj z gulaszem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 29.08.2011 10:56
smaczne danie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat