Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kiełbasy z jajkami przepiórczymi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa śląska 2 sztuki
kiełbasa biała 2 sztuki
pomidory 2 sztuki
cebula 2 sztuki
natka piertuszki posiekana 2 łyżki
zela angielskie 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
majeranek 1 łyżeczka
śmietana 18 proc 1 łyżka
mąka 1 łyżeczka
sól
pieprz
olej do smażenia
jajka przepiórcze 6 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kiełbasy z jajkami przepiórczymi

Kiełbasy kroimy w kostkę,cebulę w piórka,z pomidorów usuwamy skórkę i gniazda nasienne.Jajka gotujemy na twardo,obieramy i przekrawamy na pół.Na patelni rozgrzewamy olej wrzucamy kiełbasę i cebulę smażymy 10 minut.Zalewamy wszystko 1,5 szklanki wody,dodajemy liść,zielę,przykrywamy i gotujemy 30 minut,następnie odkrywamy i gotujemy 15 minut.Pomidory pokroić w kostkę i dodać do reszty dusić kolejne 15 minut.Dodać ś0ietanę rozrobioną z mąką i natkę,doprawić majerankiem solą i pieprzem.Podawać z jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.06.2013 18:27
ciekawy gulasz
Lemon 28.11.2012 21:19
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak