Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kawałkami ziemniaków i czerwoną kapustą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1 kg
cebula biała 3 sztuki
olej do smażenia
kapusta czerwona 0,5 sztuki
sok pomarańczowy 1 szklanka
sól do smaku
sos pieczeniowy 1 sztuka
ziemniaki ugotowane 1 kg
miód prawdziwy 4 łyżki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyzeczka
woda 2 (źródlana)
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
Ziele angielskie całe Prymat 5 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kawałkami ziemniaków i czerwoną kapustą

Mięso myjemy i kroimy w kostke. Wrzucamy na rozgrzany olej smażymy około 5 minut. Doprawiamy solą pieprzem zalewamy woda dodajemy liść laurowy ziele angielskie i dusimy na wolnym ogniu do miękkości, jeżeli woda zbyt odparuje to należy dolać. Cebule kroimy w pióra dodajemy pod koniec duszenia do mięsa. Sos pieczeniowy przygotowujemy jak na przepisie. Dodajemy sos gotujemy ok 5 minut i odstawiamy.

Czerwona kapustę szatkujemy wkładamy do dusznicy zalewamy sokiem dodajemy miód i troche soli. Dusimy około 40 minut co jakis czas mieszając. Na koniec przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Ziemniaki ugotowane i pokrojone na kawałki układamy na talerzu zalewamy gulaszem dodajemy kapustę i gotowe.


SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 06.05.2014 06:53
prze pyszny obiadek :)
Wafelek2601 13.12.2012 10:52
Bardzo fajny obiad
wyattearp 12.12.2012 13:19
FAJNE
agnieszka52 12.12.2012 12:53
Polecam!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak