Gulasz z kaszą jęczmienną z buraczkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso na gulasz

    60 dag
  • cebula

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • buraczki

    1 kg
  • masło

  • mąka

  • cukier

  • sól

  • pieprz

  • kasza jęczmienna

    400 g ugotowana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy i przekładamy do miseczki wsypujemy wszystkie przyprawy , dodajemy pokrojoną cebulę i mieszamy i smażymy , w tym czasie wstawiamy wodę solimy wrzucamy listka i usmażone mięso z cebulą z patelni . Gotujemy do miękkości , gdy już będzie miękkie zagęszczamy wodą z mąką . Doprawiamy do smaku. Buraczki ugotowane ścieramy na tartce dodajemy cukier i wstawiamy na gaz na małym ogniu następnie dajemy do buraczków łyżkę masła i łyżkę mąki i mieszamy .Gorącą kaszę wykładamy na talerze i polewamy sosem , podajemy z buraczkami .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 22.05.2012 14:39
pyszny obiad
babcia 22.05.2012 14:39
pyszny obiad
adam1f 14.02.2012 13:48
dobry
Marcin Vw1 07.12.2011 19:59
świetny obiadek, lubie takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat