Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kaszą jęczmienną

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
pieczarki 30 dag
kasza jęczmienna 1 woreczek
cebula 1 średnia
marchewka 2
natka pietruszki
przecier pomidorowy 3 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kaszą jęczmienną

Kroki postępowania

1
Łopatkę wieprzową pokroić w kostkę obsypać mąką , podsmażyć na patelni. Wrzucić do garnka z wodą około 1 litr i gotować aż do miękkości.
Krok 1 - Gulasz z kaszą jęczmienną  foto
2
Pieczarki opłukać w wodzie i je osuszyć. Pokroić pieczarki i dać do wywaru.
Krok 2 - Gulasz z kaszą jęczmienną  foto
3
Następnie kroimy resztę warzyw i dodajemy pod sam koniec gotowania. Doprawiamy przyprawami według uznania.
Krok 3 - Gulasz z kaszą jęczmienną  foto
4
Do wywaru dodajemy ugotowaną kaszę i gotujemy jeszcze kilka minut na małym ogniu.
Krok 4 - Gulasz z kaszą jęczmienną  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak