Gulasz z kaszą

Gulasz z kaszą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe z indyka

    500g
  • cebula

    1 średna
  • zioła prowansalskie

  • sól i pieprz

  • mąka

    do zagęszczenia sosu
  • olej do smażenia

  • woda

    do podlewania mięsa
  • gałka muszkatołowa mielona

    odrobina
  • kasza jęczmienna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać olej. Obrać cebulę i drobno ją posiekać. Pokroić mięso na drobne kawałki. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę i zeszklić ją. Dorzucić mięso i dodać przyprawy do smaku. Gdy się podpiecze podlać woda i przykryć pokrywką, Dusić około 2 godziny do osiągnięcia miękkości. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. Najlepiej smakuje z buraczkami domowej roboty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Madzai

22.04.2017 13:13
fajny przepis :)

Bernadeta1

30.03.2017 19:23
lubię takie jedzonko

Jagódka77

05.02.2017 13:19
lubię kasze i często je jadam także z gulaszem

w mojej kuchni

02.02.2017 10:21
smaczne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat