Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z kaszą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 500g
cebula 1 średna
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól i pieprz
mąka do zagęszczenia sosu
olej do smażenia
woda do podlewania mięsa
Gałka muszkatołowa mielona Prymat odrobina
kasza jęczmienna

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z kaszą

Na patelni rozgrzać olej. Obrać cebulę i drobno ją posiekać. Pokroić mięso na drobne kawałki. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę i zeszklić ją. Dorzucić mięso i dodać przyprawy do smaku. Gdy się podpiecze podlać woda i przykryć pokrywką, Dusić około 2 godziny do osiągnięcia miękkości. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. Najlepiej smakuje z buraczkami domowej roboty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 22.04.2017 13:13
fajny przepis :)
Bernadeta1 30.03.2017 19:23
lubię takie jedzonko
Jagódka77 05.02.2017 13:19
lubię kasze i często je jadam także z gulaszem
w mojej kuchni 02.02.2017 10:21
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak