Gulasz z kaszą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe z indyka

    500g
  • cebula

    1 średna
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • sól i pieprz

  • mąka

    do zagęszczenia sosu
  • olej do smażenia

  • woda

    do podlewania mięsa
  • gałka muszkatołowa mielona

    odrobina
  • kasza jęczmienna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać olej. Obrać cebulę i drobno ją posiekać. Pokroić mięso na drobne kawałki. Na rozgrzany olej wrzucić cebulę i zeszklić ją. Dorzucić mięso i dodać przyprawy do smaku. Gdy się podpiecze podlać woda i przykryć pokrywką, Dusić około 2 godziny do osiągnięcia miękkości. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. Najlepiej smakuje z buraczkami domowej roboty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Madzai 22.04.2017 13:13
fajny przepis :)
Bernadeta1 30.03.2017 19:23
lubię takie jedzonko
Jagódka77 05.02.2017 13:19
lubię kasze i często je jadam także z gulaszem
w mojej kuchni 02.02.2017 10:21
smaczne jedzonko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat