Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z karkówki z pieczarkami i bambusem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 400 g
pieczarki 250 g
bambus pędy 4 łyżki
cebula
smalec
mąka
bulion warzywny 100 ml
oliwa
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z karkówki z pieczarkami i bambusem

Karkówkę kroimy w dużą kostkę ,oprószamy solą ,pieprzem i obtaczamy w mące. Podsmażamy na łyżeczce smalcu ,osączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Pokrojone pieczarki z posiekaną cebulą i pokrojonym w paski bambusem podsmażamy na oliwie ,dodajemy karkówkę ,zalewamy bulionem i dusimy do miękkości pod przykryciem. Gulasz doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 22.12.2014 15:35
smaczne :)
Wacław 19.12.2014 15:38
pyszne danie
wwwiolka 18.12.2014 11:13
Bardzo fajny przepis.
dollce 18.12.2014 00:41
Ciekawe połączenie
Noruas 17.12.2014 23:29
Ten bambus to ciekawy dodatek
Konczi 17.12.2014 21:49
Pewnie by mi smakował :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak