Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z karkówki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 600 g
cebula biała 2 szt
ogórki konserwowe 5 szt
papryka konserwowa 5 szt
olej 8 łyżek
sól do smaku
pieprz
śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
woda 4 szkl
Czosnek suszony Prymat 1 łyżka
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 2 łyżki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z karkówki

Karkówkę kroimy w plastry a następnie w kostkę. W misce mieszamy olej z przyprawą do gulaszu, czosnkiem granulowanym i solą ziołową, następnie mieszamy mięso razem z olejem i odstawiamy na około godzinę. Po tym czasie mięsko smażymy i przekładamy do garnka z wodą i dusimy do miękkości. Ogórki i paprykę kroimy w paseczki i dodajemy pod koniec gotowania, cebulę obieramy kroimy w piórka i dodajemy z warzywami do mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem. W garnuszku mieszamy śmietanę z mąką i zaprawiamy sosik, doprowadzamy do wrzenia nie gotujemy. Podawać z ryżem lub chlebem.Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 20.05.2014 11:42
bardzo lubię gulasz , w takim wydaniu jest extra :)
dada 30.12.2013 13:07
super obiad :)
Megg 29.12.2013 12:59
pyszny taki gulasz
bogusia19 28.12.2013 18:26
pyszności mniam
Rycerz
Rycerz 28.12.2013 18:16
Niezły rarytas.
dodi 28.12.2013 17:52
smakowity gulasz
jasiek 28.12.2013 17:34
doskonały gulasz
ppaulina 28.12.2013 17:03
pyszny obiadek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak