Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z karkówki

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Ostatnio mamy kryzys, ale nie w gotowaniu. Po prostu mamy teraz czas jedzenia rodzimych, tradycyjnych dań. Tradycja rosół w niedzielę, kotlet schabowy… w poniedziałek pomidorowa. U nas to rzadkość. I nawet nie wiecie, jak bardzo zazdrościmy Wam takiego jedzenia, lookając foty z rosołem <3

Składniki:

Na gulasz:

karkówka wieprzowa 500 gramów
mąka 2 łyżki
cebula 1 sztuka
ząbki czosnku 1 sztuki
Smalec wieprzowy 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe XXL 2 sztuki
bulion wołowy 700 mililitrów
mąka 1 łyżka
woda zimna 100 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z karkówki

Mięso kroimy w kostkę. Oprószamy mąką.
Cebulę i czosnek siekamy.
Na rozgrzanym smalcu, smażymy mięso. Dodajemy cebulę i czosnek. Wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i dusimy pod przykryciem przez kwadrans, uważając by nie przypalić.

Po 15 minutach zalewamy gorącym bulionem i dusimy na wolnym ogniu przez 45 min.
Mąkę rozrabiamy z wodą, dodajemy do całości, zagotowujemy.
Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak