Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GULASZ Z KARKOWKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1 kg
seler 1\2
cebula 1 sztuka
Cebula suszona Prymat garść
ziele angielskie 6
Liść laurowy suszony Prymat 4
kostka mięsna 1 sztuka
woda ciepła 2 szklanki
sól i pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: GULASZ Z KARKOWKI

Kroki postępowania

1
Karkówke pokroić w kostkę, smażyć na złoty kolor.
Krok 1 - GULASZ Z KARKOWKI  foto
2
Cebulę pokroić w kostkę, seler zetrzeć na tarce. Smażyć razem z mięsem.
Krok 2 - GULASZ Z KARKOWKI  foto
3
Do patelni wlać dwie szklanki wody dodać listek laurowy oraz ziele angielskie. Dusić pod przykrywką ok40 minut.
Krok 3 - GULASZ Z KARKOWKI  foto
4
Pod koniec dodać suszona cebulę, kostkę mięsna, przyprawić solą i pieprzem.
Krok 4 - GULASZ Z KARKOWKI  foto
5
Dwie łyżki mąki roztrzepać w zimnej wodzie by powstała konsystencja gęstej śmietany.
Krok 5 - GULASZ Z KARKOWKI  foto
6
Mąke dodać go mięsa by zagęścić sos.
Krok 6 - GULASZ Z KARKOWKI  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak