Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z karczku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1 kg
olej 1/2 szkl
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
mąka 1 łyżka
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z karczku

Mięsko dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na mniejsze kawałki.

Następnie skrapiamy oliwą i dodajemy przyprawy. Dokładanie mieszamy. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.

Przygotowane mięsko smażymy na rozgrzanej patelni. Następnie przekładamy do garnka, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem do miękkości.

Na koniec zagęszczamy zawiesiną zrobioną z mąki i wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak