Gulasz z kapustą

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    500 g
  • cebula

    1 szt
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • olej do smażenia

  • karkówka

    500 bez kości
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w mące i zrumienić na oleju. Dodać pokrojoną cebulę, podsmażyć. Dodać koncentrat i szklankę wody, wrzucić kostkę rosołową. Dusić ok godziny. Kapustę odcisnąć, pokroić i zagotować w szklance wody. dodac do mięsa. Przyprawić

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Granita 04.12.2013 08:51
uwielbiam taki,w połączeniu z kaszą
Tika4444 19.01.2012 20:21
oryginalny pomysł, super
Tika4444 19.01.2012 20:21
oryginalny pomysł, super
Wacław 19.06.2011 12:40
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat