Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z jelenia

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

comber z jelenia 500 gram
cebula 2 sztuki
czosnek 3-4 sztuki
groszek konserwowy 1 puszka
ogórki kiszone 4 sztuki
pieprz 3 ziarna
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyzeczka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
bulion 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z jelenia

Kroki postępowania

1
Mięso z jelenia -bez kości myjemy i osuszamy. Kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwię. Cebule i czosnek drobno kroimy i rumienimy na maśle. Cebule dodajemy do mięsa.
Krok 1 - Gulasz z jelenia foto
2
Następnie wlewamy przygotowany wcześniej bulion i dusimy . Dodajemy pieprz ziarnisty i ziele angielskie.
Krok 2 - Gulasz z jelenia foto
3
Ogórki kiszone kroimy w drobną kostkę i ...
Krok 3 - Gulasz z jelenia foto
4
dodajemy do mięsa na 10 minut przed końcem duszenia.
Krok 4 - Gulasz z jelenia foto
5
Na samym końcu dodajemy groszek konserwowy.
Krok 5 - Gulasz z jelenia foto
6
Całość doprawiamy pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi . Smacznego :)
Krok 6 - Gulasz z jelenia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak