Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka z pieczarkami i delikatnym sosem serowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 porcje

mięso gulaszowe z indyka 500 gram
pieczarki 250 gram
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 5 ziaren
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz

Dodatkowo

serek topiony 100 gram

Ponadto

mąka pszenna
olej do smażenia

Porada

Szybka i smaczna propozycja na dość delikatny, a jednocześnie syty obiad. Mięso z indyka jest miękkie, aromatyczne i idealnie łączy się z pieczarkami oraz lekkim sosem z serka topionego.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka z pieczarkami i delikatnym sosem serowym

Kroki postępowania

1
Mięso należy umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i wymieszać z papryką, solą oraz pieprzem.
Całość oprószyć mąką, obsmażyć z każdej strony, a następnie przełożyć do garnka.
Krok 1 - Gulasz z indyka z pieczarkami i delikatnym sosem serowym foto
2
Pieczarki pokroić w półplasterki, a cebulę w piórka i razem podsmażyć na tłuszczu po indyku.
Zawartość patelni połączyć z mięsem.
Krok 2 - Gulasz z indyka z pieczarkami i delikatnym sosem serowym foto
3
Dodać liście laurowe oraz ziele angielskie, wszystko zalać około 1/2 l wody.
Gulasz dusić do miękkości na niewielkim ogniu.
(Potrwa to około godziny. Od czasu do czasu należy go przemieszać.)
Krok 3 - Gulasz z indyka z pieczarkami i delikatnym sosem serowym foto
4
Pod koniec gotowania wmieszać serek topiony, aby dokładnie się rozpuścił.
W razie potrzeby gotowy gulasz doprawić do smaku.
Krok 4 - Gulasz z indyka z pieczarkami i delikatnym sosem serowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2018 19:08
dobry gulasz.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak