Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Gulasz z indyka z kopytkami

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka
400 g
cebula
1
koncentrat pomidorowy
1 łyżka
Czosnek suszony Prymat
Sklep Prymat
mąka kukurydziana
1 łyżka
jogurt naturalny
2 łyżki
otręby owsiane
4 łyżki
otręby pszenne
2 łyżki
jajko
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
oliwa
twaróg
150 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka z kopytkami

Filet myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę, przyprawiamy i podsmażamy na oliwie wraz z cebulą. Gdy mięso się zarumieni podlewamy je wodą i dusimy około 25 minut. Następnie dodajemy koncentrat i zagęszczamy jogurtem wymieszanym z mąką. Doprawiamy.

Twaróg rozdrabniamy, wbijamy do niego jajko. Otręby pszenne mielimy i dodajemy do twarogu wraz z otrębami owsianymi. Doprawiamy i mieszamy. Łyżką nabieramy porcje z masy i wkładamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy minutę od wypłynięcia i podajemy razem z gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak