Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka z czerwoną fasolą - meksykański

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 700 gr
Ziele angielskie mielone Prymat szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat szczypta
pomidory 4 szt
rosół drobiowy 1 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
natka pietruszki
fasola 1 puszka
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 0,5 łyżeczki
przyprawy 1 do potraw meksykańskich

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka z czerwoną fasolą - meksykański

Mięso pokroić na paski i posypać przyprawami, poleć olejem, wymieszać i odstawić na ok 1 godzinę.
Rozgrzać patelnię i przyrumienić mięso od czasu do czasu mieszając. Podlać rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości. Dodać pokrojone pomidory i fasolę, pogotować jeszcze ok 15 min bez przykrycia. Po odparowaniu gulasz jest gotowy. Przed podaniem posypać natką pietruszki. Podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak