Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka z cebulkami

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1
pół pora
majeranek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka z cebulkami

Mięso umyć i pokroić na kawałki wielkości pudełka od zapałek. W garnku z grubym dnem rozgrzać olej, wrzucić mięso i obsmażyć ze wszystkich stron. Podlać gorącą wodą dodać sól i pieprz. Dusić pod przykryciem na średnim ogniu, mieszając co chwilkę. Marchew obrać ze skóry i utrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora dokładnie myjemy, rozdzielamy liście i kroimy na plasterki. Warzywa dodajemy do mięsa razem z majerankiem. Potrawę dusimy jeszcze ok. 15-20min. Pod koniec wsypać pokrojone ogórki i marynowane cebulki. Mięso z sosem podawać na liściach sałaty przybrane posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 09.12.2010 22:04
maczne
magical66 08.12.2010 12:11
smakowcie sie zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak