Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz z indyka w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk 50 dag
oliwa 2 łyżki
pomidory krojone z puszki 1 op.
sól, pieprz do smaku
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szt.
koncentrat pomidorowy 1 (mały)

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz z indyka w pomidorach

Indyka pokroić w kostkę, doprawić solą i pieprzem, usmażyć na oliwie na złoty kolor. Podlać gorącą wodą, dusić do miękkości około 20 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, pomidory z puszki, i pokrojoną papryczkę chili dusić jeszcze około 10 minut aż płyn się zredukuje i utworzy sos. Posypać bazylią, gotować jeszcze chwilkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 25.05.2011 08:57
smaczne
Małgorzata106 25.03.2011 20:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak