Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka pomidorowo-jabłkowy z dodatkiem tymianku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidor 2
cebula 1
jabłko 1
koncentrat pomidorowy 6 łyżek
śmietana 3-4 łyżki
pieprz
sól do smaku
woda 1 szklanka
ząbek czosnku 3
olej do smażenia
tymianek 1 łyżka
indyk 60-70 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka pomidorowo-jabłkowy z dodatkiem tymianku

Kroki postępowania

1
Wodę gotujemy,dodajemy spażone,obrane ze skóry pomidory.
Gdy się rozgotują,miksujemy blenderem.
Krok 1 - Gulasz z indyka pomidorowo-jabłkowy z dodatkiem tymianku foto
2
Mięso oddzielamy od kości,kroimy na kawałki,smażymy na oleju,dodajemy pokrojoną cebulę.
Jabłko obieramy,kroimy w cząstki,dodajemy do mięsa.
Krok 2 - Gulasz z indyka pomidorowo-jabłkowy z dodatkiem tymianku foto
3
Wszystko z patelni wrzucamy do sosu pomidorowego.
Dodajemy koncentrat,pokrojone ząbki czosnku oraz doprawiamy do smaku,gotujemy,aż gulasz zgęstnieje.
Krok 3 - Gulasz z indyka pomidorowo-jabłkowy z dodatkiem tymianku foto
4
Dodajemy śmietanę.Podajemy z młodymi kartofelkami lub z bagietką.
Krok 4 - Gulasz z indyka pomidorowo-jabłkowy z dodatkiem tymianku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 09.07.2013 14:06
pyszny obiad!
Pomocnik 08.07.2013 20:15
super pomysł
Aleksandra/Olcia 08.07.2013 19:33
uwielbiam taki gulasz
Megg 08.07.2013 18:46
wspaniały gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak