Gulasz z indyka koperkiem pachnący

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso indycze

    0.5 kg
  • koperek

    1 pęczek
  • przyprawy

  • śmietana 12%

    2 łyżki
  • olej do smażenia

  • mąka

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie umyć, wysuszyć papierowym ręcznikiem i przyprawić
pieprzem,ostrą papryką i przyprawą do kurczaka.


Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i wrzucić indyka.


Podsmażyć mięso na złoty kolor.
Dolac około 700 ml wody i zagotować,
zmniejszyć płomień,przykryć mięso pokrywką i dusić 30 minut.
Po tym czasie sprawdzić czy mięso jest miękkie.
w razie potrzeby(jeżeli chcemy więcej sosu dolać wody)
mąkę wymieszać w odrobinie zimnej wody i wlać do mięsa.
Energicznie mieszać aby nie było grudek.


Jeżeli jest potrzeba doprawić sos do smaku.
Wyłączyć gaz,dodąc posiekany umyty koperek i 2 łyżki śmietany


Podawać z ryżem,ziemniakami lub makaronem


SMACZNEGO

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat