Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka koperkiem pachnący

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso indycze 0.5 kg
koperek 1 pęczek
przyprawy
śmietana 12% 2 łyżki
olej do smażenia
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka koperkiem pachnący

Mięso dokładnie umyć, wysuszyć papierowym ręcznikiem i przyprawić
pieprzem,ostrą papryką i przyprawą do kurczaka.


Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i wrzucić indyka.


Podsmażyć mięso na złoty kolor.
Dolac około 700 ml wody i zagotować,
zmniejszyć płomień,przykryć mięso pokrywką i dusić 30 minut.
Po tym czasie sprawdzić czy mięso jest miękkie.
w razie potrzeby(jeżeli chcemy więcej sosu dolać wody)
mąkę wymieszać w odrobinie zimnej wody i wlać do mięsa.
Energicznie mieszać aby nie było grudek.


Jeżeli jest potrzeba doprawić sos do smaku.
Wyłączyć gaz,dodąc posiekany umyty koperek i 2 łyżki śmietany


Podawać z ryżem,ziemniakami lub makaronem


SMACZNEGO

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak