Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Gulasz z indyka duszony w piwie

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka
400 g
sos sojowy
2 łyżki
Czosnek suszony Prymat
1 płaska łyżeczka
Sklep Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
cebula
1 szt
piwo
1 szkl
olej
2 łyżki
mąka kukurydziana
1 łyżka
kasza gryczana
1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka duszony w piwie

1. Mięso umyć, pokroić w kostkę, włożyć do miski, dodać sos sojowy oraz przyprawy oprócz soli i pieprzu, wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na pół godziny.
2. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć na min mięso, aż się zrumieni.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę , dodać do mięsa, dusić przez chwilę.
Zawartość patelni przełożyć do garnka o grubym dnie.
Na patelnię wlać pół szklanki wody i łyżką zebrać cały smak z dna, przelać do rondelka.
Dodać piwo i dusić ok. 20 minut.
Na koniec dodać mąkę kukurydzianą rozprowadzoną w odrobinie wody i zagęścić sos.
Doprawić do smaku solą i pieprzem,
3. Kaszę ugotować w dwóch szklankach osolonej wody, podawać z gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.06.2017 14:46
smaczne jedzonko
w mojej kuchni 25.06.2017 09:55
same pyszności
pestka 25.06.2017 00:42
pyszny obiad
agnieszka214 24.06.2017 20:03
Smaczny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak