Gulasz z indyka duszony w piwie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    400 g
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • czosnek granulowany

    1 płaska łyżeczka
  • papryka słodka mielona

    1/2 łyżeczki
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • cebula

    1 szt
  • piwo

    1 szkl
  • olej

    2 łyżki
  • mąka kukurydziana

    1 łyżka
  • kasza gryczana

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso umyć, pokroić w kostkę, włożyć do miski, dodać sos sojowy oraz przyprawy oprócz soli i pieprzu, wymieszać, przykryć folią spożywczą i odstawić do lodówki na pół godziny.
2. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć na min mięso, aż się zrumieni.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę , dodać do mięsa, dusić przez chwilę.
Zawartość patelni przełożyć do garnka o grubym dnie.
Na patelnię wlać pół szklanki wody i łyżką zebrać cały smak z dna, przelać do rondelka.
Dodać piwo i dusić ok. 20 minut.
Na koniec dodać mąkę kukurydzianą rozprowadzoną w odrobinie wody i zagęścić sos.
Doprawić do smaku solą i pieprzem,
3. Kaszę ugotować w dwóch szklankach osolonej wody, podawać z gulaszem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 25.06.2017 14:46
smaczne jedzonko
w mojej kuchni 25.06.2017 09:55
same pyszności
pestka 25.06.2017 00:42
pyszny obiad
agnieszka214 24.06.2017 20:03
Smaczny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat