Gulasz z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    600 g
  • boczek wędzony

    150 g
  • cebule

    2 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • groszek mrożony

    400 g
  • majeranek

    1 łyżka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • bulion drobiowy

    200 ml
  • pietruszka

    1 natka
  • olej

    500 ml
  • sól, pieprz

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso i boczek pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj i utrzyj z odrobiną soli. Mięso natrzyj solą, pieprzem, majerankiem, papryką i odstaw na 2 godz. w chłodne miejsce. W rondelku rozgrzej olej i przesmaż na nim mięso z boczkiem na rumiano, dodaj cebulę ,a kiedy się zeszkli podlej całość bulionem i duś pod przykrycie ok 30 min. Potem dodaj groszek i duś 15 min. Gulasz przypraw do smaku i posyp natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara/zuza22_85 11.12.2011 19:53
apetyczny :)
Kate131 05.08.2011 09:14
dobry
ewelina63 20.07.2011 11:01
świetny
irenka 17.06.2011 22:41
świetne danie
KasiaK90 02.06.2011 11:56
super
joanna77 26.04.2011 09:40
mniam
Juleczka20 02.04.2011 08:07
świetny
malaczarna23 04.03.2011 12:08
super
Danuta_Prorok 07.02.2011 21:10
pycha
marzena06 13.12.2010 14:48
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat