Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Gulasz z indyka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec z indyka
400 g (filety)
cebula
1 szt
olej
3 łyżki
bulion drobiowy
300 ml
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
1 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 szt
Sklep Prymat
Liść lubczyku suszony Prymat
1/2 łyżeczki
mąka
1 łyżka
woda zimna
100 ml
kasza gryczana
100 g
jajko
2 szt
szczypiorek
Sklep Prymat
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka

Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy razem z posiekaną cebulą na rozgrzanym oleju. Następnie zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk i dusimy pod przykryciem 15 min.
Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do sosu, zagęszczamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Kaszę gryczaną gotujemy na sypko. Układamy na talerzu, formując w środku dołek, w które wbijamy jajko. Kaszę polewamy sosem z mięsem. Całość zapiekamy 15 min w temperaturze 180°C.
Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 28.12.2016 15:14
mniam mniam,zjadłabym
Ada-Gaba 28.12.2016 14:17
przepyszny obiad
jagoda5913 28.12.2016 14:08
ciekawie podane
Ola1984 28.12.2016 13:07
Bardzo apetycznie się prezentuje :)
Ania321 28.12.2016 12:37
apetyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak