Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec z indyka 400 g (filety)
cebula 1 szt
olej 3 łyżki
bulion drobiowy 300 ml
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 3 szt
Liść lubczyku suszony Prymat 1/2 łyżeczki
mąka 1 łyżka
woda zimna 100 ml
kasza gryczana 100 g
jajko 2 szt
szczypiorek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka

Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy razem z posiekaną cebulą na rozgrzanym oleju. Następnie zalewamy bulionem, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, lubczyk i dusimy pod przykryciem 15 min.
Mąkę rozrabiamy w zimnej wodzie, dodajemy do sosu, zagęszczamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Kaszę gryczaną gotujemy na sypko. Układamy na talerzu, formując w środku dołek, w które wbijamy jajko. Kaszę polewamy sosem z mięsem. Całość zapiekamy 15 min w temperaturze 180°C.
Posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 28.12.2016 15:14
mniam mniam,zjadłabym
Ada-Gaba 28.12.2016 14:17
przepyszny obiad
jagoda5913 28.12.2016 14:08
ciekawie podane
Ola1984 28.12.2016 13:07
Bardzo apetycznie się prezentuje :)
Ania321 28.12.2016 12:37
apetyczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak