Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe z indyka 60 dag
marchew 1 sztuka
cebula 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
ziele angielskie 1-2 ziarenka
Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat
śmietana 12% 2-3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka

Kroki postępowania

1
Mięso opłukać, pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju.
Krok 1 - Gulasz z indyka foto
2
Marchewkę i cebulę drobno pokroić, dodać do mięsa. Dodać liść laurowy, paprykę i ziele angielskie. Przykryć i dusić na małym ogniu we własnym sosie.
Krok 2 - Gulasz z indyka foto
3
Gdy mięso będzie miękkie dolać śmietanę. Podawać z ziemniakami lub kaszą
Krok 3 - Gulasz z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 09.03.2014 14:16
Gulasz z indyka musi być smaczny, super!
Lidzia 07.03.2014 05:22
Indyk w sosie, mniam.
Megg 07.03.2014 00:23
bardzo smaczny gulasz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak