Gulasz z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe z indyka

    60 dag
  • marchew

    1 sztuka
  • cebula

    1 sztuka
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • ziele angielskie

    1-2 ziarenka
  • Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

  • śmietana 12%

    2-3 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z indyka foto
Mięso opłukać, pokroić w kostkę i obsmażyć na oleju.
Krok 2 - Gulasz z indyka foto
Marchewkę i cebulę drobno pokroić, dodać do mięsa. Dodać liść laurowy, paprykę i ziele angielskie. Przykryć i dusić na małym ogniu we własnym sosie.
Krok 3 - Gulasz z indyka foto
Gdy mięso będzie miękkie dolać śmietanę. Podawać z ziemniakami lub kaszą

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malinka 09.03.2014 14:16
Gulasz z indyka musi być smaczny, super!
Lidzia 07.03.2014 05:22
Indyk w sosie, mniam.
Megg 07.03.2014 00:23
bardzo smaczny gulasz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat