Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
olej 1/2 szkl
mąka 1 łyżka
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat 1 opakowanie
indyk 1,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyka

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie kroimy w grubszą kostkę.
Krok 1 - Gulasz z indyka foto
2
Cebulę obieramy i kroimy. Do garnka dajemy pokrojone mięso, cebulkę, olej i całe opakowanie przyprawy do gulaszu. Mieszamy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Krok 2 - Gulasz z indyka foto
3
Następnie zamarynowane mięso dajemy na rozgrzaną patelnię i rumienimy. Dolewamy wody i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Gulasz z indyka foto
4
Na koniec robimy zawiesinę z mąki i wody i wlewamy do mięsa. Doprowadzamy do wrzenia.
Krok 4 - Gulasz z indyka foto
5
Przygotowany gulasz podajemy z kaszą lub ziemniakami.
Krok 5 - Gulasz z indyka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 17.02.2014 21:19
Tej cześci indyka jeszcze nie jadłam ale chetnie to zmienię :)
IwonaKa 07.01.2014 15:09
bardzo lubię mięso indyka,pyszny gulasz
berys18 04.12.2013 11:33
apetyczny gulasz
Róża1 07.10.2013 11:42
lubię z indyka :-) .
Katarzyna59 25.09.2013 07:48
smaczny gulaszek
probofka 24.09.2013 10:33
ulubiony obiadek mojego dziecka
babajaga1969 24.09.2013 09:35
mięso indycze jest smaczne, więc i gulasz musi być pyszny
Czarnula87 24.09.2013 08:44
pyszny obiadek i jeszcze podany z kaszą mniam
marcia7 23.09.2013 23:00
fajny, mięciutki wychodzi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak