Gulasz z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

  • olej

    1/2 szkl
  • mąka

    1 łyżka
  • Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat

    1 opakowanie
  • indyk

    1,2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Gulasz z indyka foto
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie kroimy w grubszą kostkę.
Krok 2 - Gulasz z indyka foto
Cebulę obieramy i kroimy. Do garnka dajemy pokrojone mięso, cebulkę, olej i całe opakowanie przyprawy do gulaszu. Mieszamy i odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Krok 3 - Gulasz z indyka foto
Następnie zamarynowane mięso dajemy na rozgrzaną patelnię i rumienimy. Dolewamy wody i dusimy pod przykryciem do miękkości.
Krok 4 - Gulasz z indyka foto
Na koniec robimy zawiesinę z mąki i wody i wlewamy do mięsa. Doprowadzamy do wrzenia.
Krok 5 - Gulasz z indyka foto
Przygotowany gulasz podajemy z kaszą lub ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aannkaa82 17.02.2014 21:19
Tej cześci indyka jeszcze nie jadłam ale chetnie to zmienię :)
IwonaKa 07.01.2014 15:09
bardzo lubię mięso indyka,pyszny gulasz
berys18 04.12.2013 11:33
apetyczny gulasz
Róża1 07.10.2013 11:42
lubię z indyka :-) .
Katarzyna59 25.09.2013 07:48
smaczny gulaszek
probofka 24.09.2013 10:33
ulubiony obiadek mojego dziecka
babajaga1969 24.09.2013 09:35
mięso indycze jest smaczne, więc i gulasz musi być pyszny
Czarnula87 24.09.2013 08:44
pyszny obiadek i jeszcze podany z kaszą mniam
marcia7 23.09.2013 23:00
fajny, mięciutki wychodzi

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat