Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z indyczej piersi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 kg
pomidory zmiksowane 4 szt
czosnek 5 ząbki
pietruszka zielona
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
oliwa 4 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z indyczej piersi

1. Mięso pokroić w kostkę, wymieszać z 2 łyżkami oliwy, sprasowanymi ząbkami czosnku i paprykami mielonymi. Odstawiłam mięso do lodówki na godzinkę. 2 Do rozgrzanego garnka wrzucam zamarynowane wcześniej mięso i podsmażam mieszając. 3. Gdy mięso jest już podsmażone dodaje zmiksowane pomidory dodaje ziele angielski, liść laurowy oraz świeżo mielony pieprz kolorowy. 4. Całość dusiłam pod przykryciem na małym ogniu około godziny. Składniki się połączyły dodałam sól morską na końcu i listki pietruszki . Wyszedł gęsty sos mięso trochę się rozgotowało i połączyło z sosem . Pyszny wyszedł .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 19.09.2013 11:29
super gulasz!!!
marzencia2007 25.03.2013 14:01
fajny przepis :)
Agata/MANTIS-KITCHEN 20.03.2013 17:05
Gulasz z kasza gryczaną to dopiero jest smaczne.
SmakolykiJoanny 19.03.2013 13:01
Polecam jako sos do makaronu albo ziemniaków .
Megg 19.03.2013 09:47
super gulasz!!!!!!!!!
wiola333 19.03.2013 09:31
bardzo smaczny przepis
malaczarna23 19.03.2013 08:00
pyszny gulasz:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak